Frontonio

IMG_9792_Frontonio_Alpartir.JPG
 
 

“Ett garage, gamla vinstockar och en dröm, gör det bästa vinet. Vi vill inte ha regler, vi är Bodegas Frontonio”

Bodegas Frontonio är resultatet av att drömma, tro att det är möjligt och arbeta med ett mål, vårt land. Det är resultatet av människor som har anslutit sig till ett gemensamt argument, vinet görs av människor, för människor.

År 2008 började Fernando Mora MW att göra vin hemma. En något ovanlig start som ledde till ett av de mest spännande och roliga vinprojekten i Spanien. Samtidigt beslutade Francisco Latasa att etablera sitt eget företag med bara ett campingbord på morföräldrarnas golv.

De träffade Mario och började tillverka vin i Marios föräldrarnas garage med vingårdarna som hans far och farfar redan planterade. Att tolka varje plot, varje druva, varje utarbetande teknik var ett mödosamt men spännande jobb. Resultatet blev den första årgången av vad som skulle vara Frontonio 2010 i framtiden. De tillverkade bara 630 flaskor.

2014 var året det verkligen tog fart tack vare att vi hade fantastiska vingårdar, mödosamt jobb och en stor historia, vårt liv. För närvarande är storyn densamma, göra garageviner, eller snarare göra viner i ett garage. Det är bara de som har besökt oss, du vet att bakom vår lilla vinbutik är vår hemlighet dold.

Vi söker och återvinner små hundraåriga vingårdar. Nya vingårdar, nya viner och nya vänner kommer att fortsätta skapa vår egen historia.

Läs mer på bodegasfrontonio.com