Llopart

llopart-cava-pupitres.jpg
 
 

Cava från topplägen

Enligt ett dokument som skrevs på latin och är daterat till 1385 beviljades en förfader till Llopartfamiljen, Bernardus Leopardi, några vingårdar i det nuvarande landet Can Llopart de Subirats. Under de följande århundradena kombinerade familjen Llopart odlingen av traditionella jordbruksprodukter från Medelhavet: druvor, vete och oliver. I slutet av XVIII-talet beslutade Llopart att ägna sig åt vinodling.

Nästa steg i engagemanget för vinodling tar fart. Man gör intensiva testningar av olika produkter och de första Cava Llopart-flaskorna produceras vid den gamla lanthuskällaren 1887. I början av 1950-talet byggde Pere Llopart i Vilarós en ny källare. Han bidrog aktivt till att lansera ”craft cavas” och konsoliderade Cava Llopart som en högkvalitativ produkt.

Cava Llopart ligger vackert beläget i Els Casots ca 4km utanför Sant Sadurní d’Anoia i Penedès. De äger 400 ha vingårdar där det mesta används för att producera Cava. Hantverket finns där från början till slut med manuell skörd och ekologiskt certifierade produkter. Den stora källaren inhyser otroligt många flaskor som bara väntar på att få njutas. Men den som väntar får vänta lite till. Här börjar man på nivån Cava Reserva som innebär att vinet har legat minst 18 månader på sin jästfällning i flaska.

Läs mer på http://llopart.com/

https://www.corpinnat.com/en/