Can Rafols dels Caus

Can Rafols Masia.jpg
 
 

Kvalitet och Hållbarhet i Garrafmassivet

Välkomna till Can Rafols dels Caus. Denna fantastiska Masia med tillhörande vinegendom som Carlos Esteva 1979 valde att ta över efter sin farfar.

Hans tidiga försök med vinodling inträffade på ön Menorca på 1970-talet, men det var inte förrän han tog ansvaret för familjegården han bestämde sig för att bli involverad i produktion av viner av kvalitet, kropp och själ med respekt för egenskaperna hos det omgivande landskapet och arkitekturen och driva det med ett hållbart tänk. Carlos Estevas ankomst till Garraf var inget annat än en revolution: Han åkte inte bara på den skrämmande uppgiften att återställa den ädla men förlorade masian (traditionell katalansk bondgård), men han ändrade det mesta kring vingårdarna, införande av nya sorter och odlingsmetoder, vilket var en avgörande satsning för att ge kvalitetsviner av unik karaktär som skulle ge en unik identitet till sin vingård.

Med flera årtionden av erfarenheter i vinvärlden fortsätter Carlos Esteva att utmärka sig inom denna sektor: inte nöjd med att ha skapat tjugo referenser på Can Ràfols dels Caus- både viner och cavas – har han drivit andra projekt som Mas Oller i Empordà och Can Camp som ligger mitt i naturparken Massis del Garraf.

Wine Dogs samarbete sträcker sig över båda egendomarna Can Rafols dels Caus samt Mas Oller och här kan ni hitta en bredd av viner att njuta lång tid framöver.

www.canrafolsdelscaus.com